Ekonomika

Onze faculteit kent meer dan een studentenkring. Elke campus heeft zo wel zijn eigen specifieke studentenvereniging. De grootste van al deze kringen is Ekonomika. Absoc en Ekonomika streven ernaar om een hechte band aan te houden om zo alle studenten van de gehele Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen te kunnen bereiken. Samen staan we immers nóg sterker! We stellen ze dus graag aan je voor:

Ekonomika is de officiële studentenvereniging verbonden aan de Leuvense campus van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Kies je ervoor om je in te schrijven als student Economische Wetenschappen (Leuven), Toegepaste Economische Wetenschappen (Leuven), Handelsingenieur of Handelsingenieur in de Beleidsinformatica (Leuven) aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL), dan wordt dit dus jouw faculteitskring.

De kerndoelstelling van Ekonomika is al 85 jaar hetzelfde: “de economiestudent meerwaarde bieden, zowel op educatief vlak als daarbuiten.” Dit kan je ook terugvinden in ons wapenschild: Ekonomika staat voor Utile Dulci, ‘koppel het nuttige aan het aangename’, twee begrippen uit het Latijn die staan voor de verschillende aspecten van het studentenleven. Ekonomika biedt de student aan elke kant vele mogelijkheden en activiteiten. Zo worden de studenten vertegenwoordigd op onderwijs- en academische raden, worden contacten met bedrijven en jobwerking stevig uitgewerkt en staan de Kursusdienst en onze eigen broodjesbar (de Ekobar) dagelijks ter beschikking. Naast het studeren biedt Ekonomika ook tal van sport- , cultuur- en feestactiviteiten aan, en opent onze fakbar Dulci dagelijks zijn deuren. Daarnaast bestaan er nog een aantal ondersteunende functies, die je kan terugvinden op onze website.

www.ekonomika.be

Absoc Galabal 2018

Omdat de vorige editie al een knaller van formaat was, gaan we nu nog een stapje hoger! Erop en erover! Voor meer informatie kan je terecht op het Facebook evenement:

Schrijf je hier in!